BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Başkent’te suç örgütüne yönelik operasyonda 12 tutuklama

Ankara’da araçların kilometresini düşürüp satan ve tefecilik yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi tutuklandı. Ankara …

Başkent’te suç örgütüne yönelik operasyonda 12 tutuklama
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 11:31
11
A+
A-

Ankara’da araçların kilometresini düşürüp satan ve tefecilik yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütüne yönelik 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından yaklaşık 40 adrese baskın yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan 29’u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 12’si tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suç örgütü ile ilgili yapılan araştırmada, örgütün 13 paravan şirket kurduğu ve fazla kilometreli araçları satın alıp, kilometrelerinin düşürülmesinin ardından 211 aracı sattığı belirlendi. Haksız kazanç sağladığı tespit edilen örgütün 200 kişiyi mağdur ettiği ve 13 milyon TL haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. Mağdurların şikayetinin ardından savcılığa ve emniyete ifade veren örgüt mensupları, araçları zaten düşük kilometre ile aldıklarını iddia etti. Tefecilik suçunu da işlediği belirlenen suç örgütünün maddi imkansızlık yaşayan vatandaşlara da yüzde 40’a kadar faiz uygulayarak borç verdiği ifade edildi. Mağdurlardan senet alan ve taşınmazlarına ipotek koyan örgütün borçlarını ödemeyen kişileri de tehdit ve darp ederek şikayetçi olmalarını engelledikleri ortaya çıktı.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.