BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya, Rusya Devlet Başkanı Putin’i ateşkesi kabul etmeye çağırdı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Sözcüsü Steffen Hebestreit, ABD, Fransa, İngiltere, İtalyan ve Almanya liderlerinin görüşmesi sonrası yaptığı …

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya, Rusya Devlet Başkanı Putin’i ateşkesi kabul etmeye çağırdı
BurHOST

REKLAM ALANI
29.03.2022 23:16
7
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Sözcüsü Steffen Hebestreit, ABD, Fransa, İngiltere, İtalyan ve Almanya liderlerinin görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, liderlerin Rusya Devlet Başkanı Putin’i ateşkesi kabul etmeye çağırdığını aktardı.

Telekonferans yöntemi ile bir görüşme gerçekleştiren ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya devlet ve hükümet başkanları Ukrayna’ya daha fazla aktif destek sözü verirken, Rusya’nın saldırısını sert bir şekilde kınadılar. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Sözcüsü Steffen Hebestreit, “Liderler, Rusya Devlet Başkanı Putin’i ateşkesi kabul etmeye, tüm düşmanlıkları durdurmaya, Rus askerlerini Ukrayna’dan geri çekmeye ve krize diplomatik bir çözüm getirmeye çağırdılar” dedi.

Beş lider ayrıca Putin’e insani yardımın Ukrayna’ya ulaştırılmasına izin vermeye ve insanların özellikle de haftalardır kuşatma altında olan Mariupol şehrinden ayrılabilecekleri veya bu bölgelerden malzeme alabilecekleri etkili insani koridorlar kurması çağrısında bulundu. Açıklamada, Rusya’ya yönelik yüksek yaptırım baskısının sürdürüleceği belirtildi.

Scholz toplantı öncesi yaptığı açıklamada ise, Rusya’yı Ukrayna’ya “çok emperyalist bir vizyon için” saldırmakla suçladı. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırganlık savaşının toprak kazanmaya yönelik olduğunu ifade eden Scholz, “Bunu kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz” dedi.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.