BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

ABD’den Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık bütçe yardımı

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü. Görüşmenin ardından ABD’nin Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık …

ABD’den Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık bütçe yardımı
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 21:26
15
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü. Görüşmenin ardından ABD’nin Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık bütçe yardımı yapacağı bildirildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonda görüştüğü bildirildi. Açıklamada, görüşmede, liderlerin Ukrayna’ya askeri, ekonomik ve insani yardım ulaştırmak ve Ukrayna’ya karşı vahşi saldırganlığı nedeniyle Rusya’ya ağır bedeller ödetmek için devam eden çalışmaları ele aldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Liderler, ABD’nin Ukrayna’nın ana güvenlik yardımı taleplerini yerine getirmek için 24 saat nasıl çalıştığını, bu silahların çatışma üzerindeki kritik etkilerini ve ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla ek yardımlar belirleme çabalarını tartıştı” denildi.

ABD’nin Ukrayna’ya doğrudan bütçe yardımı olarak 500 milyon dolar sağlamayı planladığını bildirilen açıklamada, Zelenskiy’nin Biden’ı Ukrayna-Rusya arasında devam eden müzakerelerdeki son durum hakkında bilgilendirdiği belirtildi.

Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Zelenskiy ise, Biden ile yaklaşık 1 saat görüştüğünü ifade ederek, Biden ile sahada ve müzakere masasındaki durumu, savunma desteği, yeni bir gelişmiş yaptırım paketi, makro-finansal ve insani yardım konularını ele aldıklarını açıkladı.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.