BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Bafra’da tütün alımları başladı

Samsun’un Bafra ilçesinde kırsal kesimde sözleşmeli olarak üretilen tütünlerin alımlarına başlandı. 5 firma tarafından alımların başlaması üzere …

Bafra’da tütün alımları başladı
BurHOST

REKLAM ALANI
29.03.2022 14:32
7
A+
A-

Samsun’un Bafra ilçesinde kırsal kesimde sözleşmeli olarak üretilen tütünlerin alımlarına başlandı.

5 firma tarafından alımların başlaması üzere üreticiler, traktörlere yükledikleri tütünleri depolara getirdi. Firmalar 35 liradan alımlara başladı. Alımların gerçekleştirildiği depoları ziyaret eden Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, üreticiler ve eksperlerden fiyatlar ve tütün kalitesiyle ilgili bilgi aldı. Fiyatlarla ilgili konuşan Tosuner, “Özel firma ‘ben sözleşme yapıyorum’ diyor, veriyor 3-5 lira bir para ile çiftçiyi bağlıyor. Geçen sene satılan tütün 31 lira, bu sene 35 lira” dedi.

“Tütün de bir toprak ürünü. Bu da toprakta oluyor” diye devam eden Tosuner, “Devletimizin bu tütünü gündeme alıp değer vermesi lazım. Türk milleti olarak tarımda üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tütün üreticisi Mehmet Ali Bula ise, “Kendimizi bildik bileli tütünle uğraşıyoruz. Fiyatlardan memnun değiliz. 1 paket sigara 25 lira, 1 kilo tütün 35 liraya veriyoruz. Fiyatlardan niye memnun olalım. Sadece çiftçiyi ayakta tutan tüccarın verdiği avans. Avansı veriyor malzemesini alıyoruz, yine sıfır yine sıfır. Harman sonu hiçbir şey kalmıyor” dedi.

12 ay boyunca tütünün yolunu gözlediklerini belirten Bula, “Çoluk çocuk çalışıyoruz yevmiyemiz 50 liraya da gelmiyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.