BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri Eğitimi

Samsun’un Ayvacık ilçesinde “Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri” başlıklı eğitim programı düzenledi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı …

Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri Eğitimi
BurHOST

REKLAM ALANI
29.03.2022 16:06
10
A+
A-

Samsun’un Ayvacık ilçesinde “Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri” başlıklı eğitim programı düzenledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kurulan Ayvacık Yerel Eylem Grubu (YEG) ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde “Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri” konulu eğitim programı yapıldı. Sektörel eğitimlerin ilçede farkındalık oluşturmak ve özellikle tarım sektörüne yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen YEG, bu sürece katkı sunmak amacıyla ilçede ön plana çıkan fındık üretimi yanında alternatif üretim kollarından olan arıcılık konusunda eğitim çalışmaları yaptı.

Eğitim programının açılışında konuşan Ayvacık YEG Başkanı Fatih Aydın, “İlçemizde farkındalık oluşturacak çalışmalarla ön plana çıkmak ve başarmak durumundayız. Bu amaçla çalışmalarımızı her geçen gün çıtasını yükseltmekte ve ilçemiz halkına katkı sağlayacak noktaya doğru götürmeliyiz. Bugün ilçemizde fındık sektörü yaygın olarak yapılıyor. Ancak YEG olarak arıcılık sektöründe ivme kazandırıcı bu eğitimle bir şeylerin başlamasına ve gelişmesine katkı sunacağımızdan eminim” dedi.

Arıcıların ve çiftçilerin katıldığı programda Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz tarafından “Bal Arısı Kolonilerinde Verimlilik ve Arı Ölümleri” konulu eğitim verildi. Eğitimde arıcılığın ülkemiz ve Samsun bakımından önemine vurgu yapan Daire Başkanı Korkmaz, “Kolonilerde verimliliğin sağlanması üzerinde durulması gereken bir konu. Arı ölümlerini azaltmak için etkili olan faktörleri etraflıca ele almak durumundayız” diye konuştu.

“Tarımsal Üretim Artışında Üreticimizin Yanındayız”

Tarımsal eğitimlere belediye olarak katkı sunmayı önemsediklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tarımsal Üretim Artışında Üreticimizin Yanındayız’ sloganı ile çıktığımız yolda başarı kaçınılmazdır. Bugün gelinen noktada eğitimin önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. Pandemi sürecinde eğitimin aksamasının üretimi olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu süreci bir an önce atlatmak ve eğitim eksikliğinden kaynaklanan sorunların çözümüne katkı sunmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Eğitim programı katılımcıların sorularına verilen cevaplarla son buldu.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.