BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Batıdan Doğuya Asya fotoğraf sergisi Alanya’da

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği ve Alanya Belediyesi’nin ortak düzenlediği “Batıdan Doğuya Asya-C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları (1906 …

Batıdan Doğuya Asya fotoğraf sergisi Alanya’da
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 13:56
8
A+
A-

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği ve Alanya Belediyesi’nin ortak düzenlediği “Batıdan Doğuya Asya-C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları (1906-1908)” Sergisi 4 Nisan ile 17 Nisan tarihleri arasında vatandaşlarla buluşacak.

Alanya Kültür Merkezi; Finlandiya Ankara Büyükelçiliği ile Alanya Belediyesi’nin yaptığı iş birliği ile Fin askeri lideri ve devlet adamı Carl Gustaf Emil Mannerheim’ın (1867- 1951) Orta Asya’dan Çin’e uzanan İpek Yolu boyunca 1906-1908’deki görevi sırasında çektiği 48 fotoğrafa ev sahipliği yapıyor.

“Batıdan Doğuya Asya C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları (1906-1908)” sergisi, genç Yarbay Mannerheim’in Orta Asya’daki 2 yıllık yolculuğunda körüklü makineyle çektiği ve 1900’lü yılların başında İpek Yolu bölgesindeki insanların tarih olan geçmişlerinin adeta renkli bir belgeselini sunan 48 fotoğraftan oluşuyor. Finlandiya Ulusal Müzesi’nde yer alan ve bin 100’den fazla parçadan oluşan Mannheim’in koleksiyonu, askeri amaçla çekilmiş fotoğrafların yanı sıra, antropolojik çalışmasının bir parçası olarak Orta Asya ve Çin’in şu anda büyük ölçüde yok olmuş ya da en azından değişmiş olan halklarını ve kültürlerini anlatan eşsiz bir seyahatnameden oluşuyor.

Alanya Kültür Merkezi’nde gösterime sunulacak olan serginin açılış kokteyli 4 Nisan Pazartesi günü, gerçekleştirilecek. Küratör Peter Sandberg’in de katılacağı açılış kokteylinin ardından sergi 17 Nisan tarihine kadar ücretsiz olarak açık kalacak.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.