BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Cinnah Genç Yazarlar Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

Beşinci Cinnah Genç Yazarlar makale yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Pakistan’ın kurucusu Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah’tan adını alan …

Cinnah Genç Yazarlar Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu
BurHOST

REKLAM ALANI
29.03.2022 17:16
10
A+
A-

Beşinci Cinnah Genç Yazarlar makale yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Pakistan’ın kurucusu Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah’tan adını alan makale yarışması, Türkiye’deki lise son sınıf öğrencileri arasında düzenlendi. ‘Pakistan-Türkiye Kardeşlik İlişkilerinin Dünü Bugünü ve Geleceği’ temalı yarışmanın ödül töreni Milli Eğitim Bakanlığında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, Pakistan temsilcileriyle bu anlamlı yarışma vesilesiyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizler gerçekten tarihte köklü ilişkiler kurabilmiş, en zor zamanlarında birbirinin yanında çıkarsızca yer almayı başarabilmiş iki ülkenin temsilcileriyiz. Bu ve benzeri ortak çalışmalarımızın eğitim alanındaki işbirliğimizi derinleştirmeye, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğu daha da pekiştirmeye yönelik bir temel oluşturacağı yönündeki inancımı ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi ise bu yıl Pakistan ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 75’inci yılını kutlandığını ve 5. Cinnah Genç Yazarlar Yarışması’nın dostluk ve kardeşlik yolculuğunda harika bir an yaşattığını söyledi.

Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Kader Uludüz birinciliği alırken, ikincilik ödülü Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nden İbrahim Dönmez’e gitti. Konya Selçuklu Anadolu Lisesi’nden Nida Nur Özmen ise üçüncülüğü aldı. Adana Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi’nden Maşallah Demir, Batman Merkez Özel Batman Sınav Koleji’nden Cemre Tuana Ata ve Adana Atakent İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ezgi Göçer ise ‘Onursal Mansiyon’ ödülü aldı.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.