BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Diyetisyenden Ramazan’da beslenme tavsiyeleri

2 saat sonra tadımlık şeklinde tercih edebilirsiniz” dedi. FBM Tıp Merkezi Diyetisyeni Deniz Tığlı Torun, Ramazan ayında beslenme ilgili …

Diyetisyenden Ramazan’da beslenme tavsiyeleri
BurHOST

REKLAM ALANI
31.03.2022 11:21
17
A+
A-

2 saat sonra tadımlık şeklinde tercih edebilirsiniz” dedi.

FBM Tıp Merkezi Diyetisyeni Deniz Tığlı Torun, Ramazan ayında beslenme ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Oruç tutarken dikkat edilmesi gereken en önemli iki konu olduğunu belirten Diyetisyen Torun, “Bunlardan biri yeterli ve dengeli beslenmeyi sürdürebilmektir. Yemek yenebilen kısa saatler içinde ne ile beslendiğimiz çok önemlidir. Yapılan en büyük hatalardan biri açlık sürecindeyken canımızın çektiği sağlıksız yiyeceklere odaklanıp o yiyecekler ile karnımızı doyurmak ve bu sebeple tok hissedip asıl almamız gereken sağlıklı yiyeceklere midemizde yer kalmaması belki de canımızın istememesidir. Elbette bazen bu durum yaşanabilir fakat art arda ve sık olduğunda Ramazan ayı boyunca bedenimize iyi bakmamış, ihtiyacı olan besin desteğini sağlamayıp onu yormuş oluruz. Bunun sonucunda metabolizmamıza zarar veririz” diye konuştu.

“Yemekler yavaş yenmeli”

İftar yaparken yemeklerin uzun süreli yemek yenmesi gerektiğini söyleyen Tığlı, “Sağlıklı beslenmeyi Ramazan’da da sürdürebilmek aslında çok kolaydır. İftar öğününü her zamanki gibi klasik ana yemek menünüz ile yapabilirsiniz. Oruç açarken tercihe bağlı 1 adet hurma yenebilir. Yemek çeşit sayısı da önem taşır. Sofranız ne kadar yalın olursa o kadar dikkatli beslenerek uzun açlık sonrası fazla yüklenme hatası yapmamış olursunuz. Mide ve sindirim sistemi sağlığınız için mümkünse iftarda yemekler yavaş yenmeli, yemek süresi uzun olmalıdır. Tatlı gibi seçenekleri iftarda tüketmek yerine yemekten 1-2 saat sonra tadımlık şeklinde tercih edebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca dikkat edilmesi gereken diğer önemli konu yeterli sıvı tüketimidir. Yiyip içilebilen kısa sürede yaşanılan fazla tokluk sebebi ile su tüketimi ihmal edilebilmektedir. Vücudumuzun en önemli yakıtı sudur. Çay kahve tüketiminin su yerine geçmediğini de unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.