BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat’ta tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat’ta …

E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat’ta tanıtıldı
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 17:58
6
A+
A-

İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat’ta tanıtıldı.

Vatandaşlara hizmet odaklı yerel yönetim anlayışına uygun, hizmetlerin hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesini sağlamak ve belediyelerin ortak bir platformda buluşturulmasına imkân sunmak amacıyla İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi, Yozgat Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda katılımcılara projenin kısa tanıtım videosu izletildi.

Toplantıda konuşan Vali Ziya Polat, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen projeyle vatandaş odaklı, etkin, hızlı ve sürdürülebilir hizmet sunulacağını söyledi. Vali Polat, “Bakanlığımızca geliştirilen sisteme belediyelerimiz ücret ödemeyecek. Farklı yazılım lisanslarına ödenen ücretlerin de önüne geçilerek hizmetler modüller üzerinden ücretsiz sunulacak. Belediye başkanlarımızın destekleriyle, belediyelerimizin hızlı bir şekilde e-Devlet çatısı altında yer almasını sağlayacağız. Projeyle hem belediyelerin geliri artacak hem de düzenli ve disiplinli çalışma imkânına kavuşulacak” dedi.

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez ise, e-Belediye Projesi’nin vatandaşlara, ülke ekonomisine ve belediyelere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verdi. Göçmez, muhasebeden gelir modüllerine, ruhsattan altyapıya, emlak, su abonelik ve evlendirme modüllerine kadar 67 modülün İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtti. Sistemin teknolojik altyapı geliştirme çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Göçmez, “İl, ilçe ve belde belediyelerimizi sisteme eş zamanlı dahil ederek Türkiye’ye örnek bir model olarak sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısı, belediye başkanlarının sisteme dair sorularının yanıtlanması ve görüş önerilerinin paylaşılmasının ardından sona erdi.

Projenin tüm detaylarının anlatıldığı toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.