BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9930
EURO
37,8706
ALTIN
2.822,46
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Muğla, 5 yaş okullaşmada Türkiye’de ilk 10’da

Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için ülke genelinde başlattığı Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi çerçevesinde …

Muğla, 5 yaş okullaşmada Türkiye’de ilk 10’da
BurHOST

REKLAM ALANI
28.03.2022 14:21
3
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için ülke genelinde başlattığı Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi çerçevesinde yürütülen 5 yaş grubu okullaşma oranı ile Muğla ilk sıralarda yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himaye ve desteklerinde Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi çerçevesinde, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için 2022 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapma hedefi Muğla’da başarılı şekilde yürütülüyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında Muğla genelinde 61 anasınıfı, 1 anaokulu (5 derslikli) olmak üzere toplam 66 anasınıfı açıldı. 5 yaş grubunda okullaşma oranı Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Ula’da yüzde 100 hedefine ulaşırken, diğer ilçelerde ise okullaşma oranı 99,64’ü buldu. Böylelikle 5 yaş grubunda okullaşma oranı Muğla’da yüzde 71,12’den yüzde 99,72’ye yükseldi.

Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesinde 2022 yılı sonuna kadar açılışı devam edecek olan yeni anasınıflarına, her hafta bir yenisi ekleniyor. Menteşe Şehit Piyade Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu İlk/Ortaokuluna kazandırılan yeni anasınıfının açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Temel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldız Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler yer aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sınıfları ziyaret ederek okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi ve devam eden eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırma çalışmalarının ilimizde başarıyla yürütüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Bakanlığımız tarafından başlatılan bu projeyle kırsaldaki öğrencilerimizin de sağlanan tüm imkanlardan eşit olarak faydalanmasını hedefliyoruz. 5’ten az öğrencinin bulunduğu köylerde farklı eğitim modelleri üzerince çalışmalarımız devam ediyor. Temel eğitimde 5 yaş okullaşma oranında hali hazırda yüzde 99.72 oranındayız ve belirlediğimiz yüzde 100 hedefine ulaşmamıza çok az kaldı” dedi.

Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.