BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “ABD ve batılı uydularından bir baskı organizasyonları görüyoruz”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, batılı ülkeleri, ABD ve uyduları olarak nitelendirirken, “ABD ve batılı uydularından bir baskı …

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “ABD ve batılı uydularından bir baskı organizasyonları görüyoruz”
BurHOST

REKLAM ALANI
28.03.2022 16:16
10
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, batılı ülkeleri, ABD ve uyduları olarak nitelendirirken, “ABD ve batılı uydularından bir baskı organizasyonları görüyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov iktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nin Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışındaki Yurttaşlara Destek Komisyonu toplantısına video konferans yoluyla katıldı. Hedefine yine batılı ülkeleri alan Lavrov, bu ülkeleri ABD ve uyduları olarak isimlendirerek, “Ukrayna’da 8 yıl boyunca askeri tehditten insanları korumaya yönelik özel bir askeri operasyon başlatmak zorunda kaldık. Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması amacı gibi zor bir görevlerde bulunuyoruz ve hala Rusya’nın güvenliğine doğrudan tehdit oluşturuyorlar. ABD ve uydularından eşi benzeri görülmemiş kolektif bir baskı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Polonya gibi bazı ülkelerin Rus büyükelçilik ve konsoloslukların yanı sıra Ruslara ait mallara el koyduklarını hatırlatan Lavrov, “Batılılar, Rusya’ya karşı uluslararası tüm normları sadece ihlal etmekle kalmıyorlar, ifade özgürlüğünü ve hukukun üstünlüğünü de hor görüyorlar. Özel mülklere el koyarak ekonomik yükümlülükleri de ihlal ediyorlar. Bu devlet haydutluğuna girer” dedi.

Lavrov, yurtdışında yaşayan Rusları korumaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini de ifade ederek, “Rus diasporasının temsilcilerine hukuki yardım sağlamaya devam ediyoruz ve Yurttaşları Destekleme Fonu himayesinde faaliyet gösteren adli yardım merkezleri, interaktif hukuk bölümleri ve internet portalları bunun için çalışıyor. Aktardığım görevler, Rus topluluklarına ulusal azınlıkların haklarının sağlanması ve ayrımcılığın önlenmesi gibi görevleri amaçlıyor. Bunu Sistemik olarak hem Rusya Barolar Birliği hem de Uluslararası Rusça Konuşan Avukatlar Birliği ile işbirliği halinde yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.