BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Sınırda tır kuyruğu 20 kilometreyi buldu, şoförler mülteci nöbeti tutuyor

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 20 kilometreye ulaşan tır kuyruğunda çileli bekleyiş sürerken, tır şoförleri bir yandan da araçlarının başında …

Sınırda tır kuyruğu 20 kilometreyi buldu, şoförler mülteci nöbeti tutuyor
BurHOST

REKLAM ALANI
28.03.2022 14:01
5
A+
A-

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 20 kilometreye ulaşan tır kuyruğunda çileli bekleyiş sürerken, tır şoförleri bir yandan da araçlarının başında mülteci nöbeti tutuyorlar. Tuvaletlerini yol kenarına yapmak zorunda kalan sürücüler, “İnsanlıktan çıktık. Arabadan ayrılamıyoruz, canımızı mı malımızı mı koruyalım” dedi.

Edirne’deki Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda işlemlerinin yapılmasını bekleyen yüzlerce tır sürücüsü, günlerdir sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Bir tır sürücüsü sıranın kendisine gelmesi için ortalama 2 gün sırada bekliyor. Sırada beklerken araçlarında uyuyan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde tır kuyruğu 20 kilometreye ulaşırken, 500’den fazla tır çıkış için işlemlerinin yapılmasını bekliyor. Sıranın önüne geçmeye çalışan tır şoförlerine de trafik ekiplerince para cezası kesiliyor.

“Bir tuvalet yapsalar insanlıktan çıkmayız”

Günlerce süren kuyruk sırasında tuvaletlerini yol kenarına yapmak zorunda kalan tır şoförleri sitem dolu açıklamalarda bulundu. Tır şoförü, “Bir tuvalet yapsalar insanlıktan çıkmayız. Yollarda perişan oluyoruz” dedi.

“Tıra binmek isteyen mülteciler öldürmeye teşebbüs ediyor”

Tır şoförü Sadık Yağmurlu da en büyük sorunun mülteciler olduğunu belirterek, “Mülteci sorunu başlı başına dert. Kendimizi mi koruyalım arabayı mı koruyalım? Arabadan insek mülteciler bize bıçakla saldırıyor. Öldürmeye teşebbüs ediyor. Güvenlik sıkıntısı yaşıyoruz” açıklamasında bulundu. Bir başka tır şoförü Tekin Kaya da, “Burada en büyük problem mülteci. Gece gözümüzü kırpmadan sabahın olmasını bekliyoruz. Ben uyuduğumda mülteci gelip çadırı kesip tıra biner diye korkuyorum. Arabama girdiği zaman Avrupa ülkesinde yakalanırsa cezası çok büyük” diye konuştu.

“Bu sırada rezil durumdayız”

Tır şoförü Bekir İbrahim, sıra beklerken rezil duruma düştüklerini belirterek, “Gün geliyor 50-60 saat bekliyoruz. Herkes tuvaletini yola yapıyor. Buna bir çare bulunsun” şeklinde konuştu. Bir başkan tır şoförü Fatih Semerci de, “Rezil durumdayız. Her yer çöplük. Saatlerce süren yolculuğumuzda zaten yoruluyoruz en azından buraya bir tır parkı yapılsın” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.