BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Turizm elçisi Korzay Mardin’i lezzetiyle tanıttı

Dünyanın birçok yerine gerçekleştirdiği gezilerle sosyal medyada tanıtım yaparak turizme destek sağlayan Gül Korzay Mardin’e has mavi badem …

Turizm elçisi Korzay Mardin’i lezzetiyle tanıttı
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 10:11
9
A+
A-

Dünyanın birçok yerine gerçekleştirdiği gezilerle sosyal medyada tanıtım yaparak turizme destek sağlayan Gül Korzay Mardin’e has mavi badem şekerini tanıttı.

Dünyanın birçok noktasına gerçekleştirdiği gezi turlarıyla sosyal medyada tanıtım yaparak turizm elçisi haline gelen içerik üretici Gül Korzay, Mardin’e has mavi badem şekeri ile turistlere çağrıda bulundu. Korzay, “Geçen haftalarda yıllardır merak ettiğim Mardin’i keşfe gittim. Kadim şehir Mardin’de beni birden çok etkileyen yapı, kültür ve lezzetle karşılaştım. Bunlardan en ilginç olanı ise mavi bademdi. Mavi bademe hayalet şeker de diyorlar. Mardin’in gastro kimliğine münhasır olan bu şekerlemenin özel bir yapı metodu var. Özellikle ince hayalet diye tabir edilen çeşidi çok ilgi görüyor. Badem şekerinin üzerinde bulunan mavi renk; rengini lahor ağacının kökünden alıyor. Lahor ağacının kökünden çıkan bu mavi özüt renk, eskiden yara yapmasın diye bebeklerin ağzına da sürülürmüş. Ebru boyaları içindeki tek bitkisel içerikli boyaymış lahor kökü boyası. Bu boyayı Mardin’de badem şekerlemesi yapmak için kullanıyorlar ve bu badem Mardinlilerin bayramlarda vazgeçilmez ikramı oluyor” dedi.

Mardin’in tarihi yapısının yanı sıra lezzetinin de önemli yer tuttuğunu dile getiren Korzay, “Ayrıca şekerlemelerin serpme, tarçınlı-zencefilli, damla sakızlı gibi çeşitleri de vardı. Eğer yolunuz Mardin’e düşerse, o eski sokaklarında gezerken mutlaka hayalet şekeri yemelisiniz” diye konuştu.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.