BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

12 farklı şehirden ve 13 üniversiteden 130 katılımcıya deney hayvanı eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunun organizasyonunda düzenlenen “11. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası …

12 farklı şehirden ve 13 üniversiteden 130 katılımcıya deney hayvanı eğitimi
BurHOST

REKLAM ALANI
31.03.2022 16:11
26
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunun organizasyonunda düzenlenen “11. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı”nın uygulamalı kısmı, yüz yüze yapılan eğitimlerin ardından başarıyla tamamlandı.

OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM), Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) ve Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) iş birliğindeki programa; Samsun başta olmak üzere Amasya, Ankara, Artvin, Giresun, İstanbul, Karaman, Kütahya, Niğde, Ordu, Sinop ve Şanlıurfa’dan kursiyerler katıldı.

12 farklı şehirden ve 13 üniversiteden 130 katılımcı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünün ilgili genelgesi uyarınca hazırlanan programın uygulamalı kısmındaki dersler DEHAM’da yürütülürken, bu süreçte 12 farklı şehirden ve 13 üniversiteden 130 katılımcı, 30’ar kişiden oluşan 5 grup hâlinde pratik eğitimlerden geçti.

Deney hayvanlarına dair pek çok konu

Eğitimlerin içeriği ise Bakanlığın belirlemiş olduğu eğitim hedefleri çerçevesinde; deney hayvanları mevzuatı, etik kurallar, hayvan refahı, hayvanların fizyolojisi, anatomisi, histolojileri, hayvanların bakım ve beslenmesi, hastalıkları (virolojik, mikrobiyolojik ve parazitolojik), hayvanlara yönelik enjeksiyon, kan alma, anestezi teknikleri, deney planlaması, laboratuvar işleyişi, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulardan oluştu.

“Asenkron eğitimler, Türkiye’de profesyonel olarak çekimlerin yapıldığı ilk kurstu”

11. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’nın verimli bir süreç sonrasında başarıyla tamamlandığını belirten DEHAM Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, eğitimler hakkında “Eğitimlerimizin çevrim içi (on-line) olan teorik bölümü, asenkron olarak verildi. 14 gün boyunca katılımcıların istedikleri zaman ve sürede erişebildikleri asenkron teorik eğitimler, Türkiye’de profesyonel stüdyo ortamı ve yine Üniversitemiz UZEM’in imkânları kullanılarak yapılan ilk kurs oldu. Teorik eğitimlerin devam durumları, her katılımcının IP logları kaydedilerek kayıt altına alındı ve dolayısıyla teorik kurslara bireysel katılım tam olarak sağlandı. Özellikle pratik eğitimlerin bitiminde katılımcıların duyduğu memnuniyet, yaptığımız anketlere de yansıdı. Önümüzdeki hafta da 12. kursumuzun pratik eğitimleri başlayacak ve 12. kursa şu an itibarıyla 24 kişi başvurdu. Bu eğitimlerin uygulamaları da 6 ila 10 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI

“Düzenlenen kurslar uluslararası standartlarda”

Verdikleri eğitimlerin özelliklerinden bahseden Prof. Dr. Aksoy, her bir kursiyere bire bir uygulama pratikleri yaptırıldığını vurgulayarak, “Eğitimler sayesinde deney hayvanları ile yapılacak akademik çalışmalarda bulunacak kursiyerlerin, 3R ve etik prensipler çerçevesinde çalışacak birikim ve niteliğe sahip olmalarını amaçlamaktayız. Söz konusu pratik uygulamalar, Avrupa Laboratuvar Hayvanları Bilimi Federasyonu (FELASA) ile diğer uluslararası kuruluşların hazırladıkları rehberler ve standartlar göz önünde bulundurularak uluslararası standartlarda gerçekleştiriliyor. Katılımcılarımız öncelikle videolar üzerinden yapılan pratik uygulamalara tabi tutuluyor, sonrasında eğitimcilerimiz devreye giriyor ve nihayetinde de kendileri pratik uygulamalara başlıyor” bilgisini paylaştı.

REKLAM ALANI

Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.