BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,4889
EURO
36,2751
ALTIN
2.961,54
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

4 gümüş madalya genç şeflerin oldu.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Altınoluk Fernur Sözen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik …

4 gümüş madalya genç şeflerin oldu.
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 16:46
14
A+
A-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Altınoluk Fernur Sözen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı” ulusal yarışmasından 2.’lik ile döndü.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada Türkiye’nin 43 ilinden 57 okul 4’er kişilik ekiplerle yarıştı. Liseliler Osmanlı Mutfağından yemekleri günümüz mutfak anlayışıyla harmanlayarak deneyimli şeflerden oluşan jüriye sunuldu.

Altınoluk Fernur Sözen MTAL öğrencileri, başlangıç yemeği olarak kuru domates ve siyah zeytinli mini ekmek eşliğinde Arapsaçı Kavurmasıyla giriş yapıldı.

Edremit bölge ve Osmanlı esintileri barındıran kaymaklı limon kabuklu keşkek eşliğinde erik soslu kestaneli kuzu inciği ana yemeğinin yanında özel karışımlı saray şerbeti ile sundular.

Ardından dible (dibile) tatlısının sunumuyla yarışmayı tamamladılar.

Meslek dersi öğretmenlerinin yönetiminde hazırlıklarını sürdüren Altınoluk Fernur Sözen MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf öğrencileri Damla Örs, İsra Şahintürk, İskender Mert Yelgel, Mustafa Batin Bakır’ın ürünleri ve sunumları büyük beğeni kazandı.

Altınoluk ekibi yarışmada ikinciliği kazanırken, genç şef adayları 4 gümüş madalya ve sertifikalar ile okullarına döndüler.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.