BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
35,9967
EURO
37,1310
ALTIN
3.257,62
BIST
9.808,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
5°C
İstanbul
5°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
5°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
6°C
Cuma Hafif Yağmurlu
7°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

50 bin kamu çalışanına ‘ecdat aşı’

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde Samsun’da bulunan 50 bin kamu çalışanı, 18 Mart 1915’te askerlerin öğle menüsü olan yağlı ’buğday çorbası …

50 bin kamu çalışanına ‘ecdat aşı’
BurHOST

REKLAM ALANI
18.03.2022 14:51
11
A+
A-

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde Samsun’da bulunan 50 bin kamu çalışanı, 18 Mart 1915’te askerlerin öğle menüsü olan yağlı ’buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek’ ile karınlarını doyurdu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107.
yıl dönümü nedeniyle milli birlik ve beraberliğin sembolü olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, şehitlerin inancını, cesaretini, azmini ve manevi mirasını hatırlatmak için Samsun’da kamu kurumlarının yemekhanelerinde bugün ‘ecdat aşı’ ikram edildi. Kamu çalışanları yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan ‘ecdat aşı’ ile karınlarını doyurdu. Kamu kurumlarının yanı sıra cami avlularında da cuma namazı sonrası cemaate aynı menü dağıtıldı.

Vali Dağlı: “50 bin kamu çalışanı ecdat aşı ile doydu”
Kamu çalışanlarının bugün öğle yemeğinde ecdat aşı yiyerek karınlarını doyurduğuna değinen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “18 Mart’ı hem kutluyoruz hem de şehitlerimizi anıyoruz.


Etkinliklerimiz sabah saatlerinde başladı ve devam ediyor. İl merkezinde bulunan 3 şehitlikte dualarımızı yapıp, çelenklerimizi koyarak, şehitlerimizi andık. Cuma namazından öncede Mevlid-i Şerif okuduk. Bugün çok özel bir gün. 18 Mart’ın anısına yakışır, en azından o günü şimdiki neslimize, vatandaşlarımıza, halkımıza anımsatmak adına bugün bir değişiklik yaptık.

REKLAM ALANI

Samsun Valiliği olarak ilimizdeki tüm kamu kurumlarındaki yemekhanelerde 18 Mart 1915’te hangi yemek çıkmışsa aynı yemeği çıkarttık. 50 bin kamu çalışanımız bugün Çanakkale Savaşı’nda çıkan yemeklerden yemiş oldu. Bugünkü menü; yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluştu. O gün askerlerimizin nasıl yemek yediğini, nasıl zor şartlar altında bulunduğunu hatırlamak adına böyle bir çalışma yaptık” dedi.
Yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menü ile karnını doyuran kamu çalışanları ise, Menü bizce gayet güzel.

REKLAM ALANI

Bizler de 18 Mart 1915’te askerlerimizin yediği yemekle doyarak onların çektikleri zorlukları anlamak istedik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandılar.
Büyük Cami’de cuma namazı sonrası yemek dağıtımının yapıldığı etkinliğe ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri de katıldı.
Protokol, namaz sonrası cemaate ecdat aşı dağıttı.

Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.