BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik derecesi fındıkta gerçekleşti

Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 552,9 ile fındıkta gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020-2021 dönemi …

Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik derecesi fındıkta gerçekleşti
BurHOST

REKLAM ALANI
31.03.2022 10:31
13
A+
A-

Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 552,9 ile fındıkta gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020-2021 dönemi Bitkisel Ürün Denge Tabloları’nı açıkladı. Bu göre, tahıl ürünleri toplamı için 2020-2021 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi) yüzde 97,4 olarak gerçekleşti. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi yüzde 102,3 (durum buğdayında yüzde 259, diğer buğdayda yüzde 89,2), yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi yüzde 97,1, mısırın yeterlilik derecesi yüzde 84,9, soyanın yeterlilik derecesi ise yüzde 5,4 olarak gerçekleşti.

Meyveler ve içecek bitkilerinde 2020-2021 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 552,9 ile fındıkta gerçekleşti. Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görüldü. Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi yüzde 94,1 oldu.

Sebze ürünleri toplamı için 2020-2021 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi yüzde 110,9 oldu. Sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi taze bezelyede yüzde 123,6 olurken, havuçta yüzde 119,6, domateste ise yüzde 117 olarak gerçekleşti.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.