BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Nevşehir’in 2022 ihracat hedefi 100 milyon dolar

Nevşehir’de ihracat yapan ve ihracat yapmayı planlayan firmalara yönelik ’İhracat Bilgilendirme Semineri’ gerçekleştirildi. İl Sanayi ve …

Nevşehir’in 2022 ihracat hedefi 100 milyon dolar
BurHOST

REKLAM ALANI
30.03.2022 17:51
20
A+
A-

Nevşehir’de ihracat yapan ve ihracat yapmayı planlayan firmalara yönelik ’İhracat Bilgilendirme Semineri’ gerçekleştirildi.

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Yusuf Şahin, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Nevşehir’de yaklaşık 80 firma tarafından ihracat yapıldığını, 2021 yılı sonu itibarıyla 95 milyon dolarlık ihracat rakamlarına ulaşıldığını ve bu verilerle Nevşehir’in 81 il arasında 53. Sırada yer aldığını söyleyerek, “2022 yılında da 100 milyon dolarlık ihracat rakamını geçmeyi hedefliyoruz. Nevşehir’deki firmaların ihracata dayalı katma değeri yüksek ürün üretimi yapmaları gerekiyor” dedi.

Toplantıda, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Denetim Şube Müdürü Ramazan Uluırmak tarafından ihracat ve ithalat üzerine yapılan çalışmalar, ihracatta günümüzde kullanılan ödeme şekilleri, teşvik edici olumlu pazarlama örnekleri hakkında bilgilendirme yaptı. Makine Mühendisi Salih Turgut ise, katılımcılara sanayi sicil belgesi ve sanayi sicil bilgi sistemi ile ihracat çalışmalarında kullanabilecek olan trade map, lonca, TÜİK sınıflama sunucusu, TOBB sanayi veri tabanı sistemleri tanıtımı, ihraç etme potansiyeline sahip ürünlere yönelik yurt dışı potansiyel alıcılara nasıl ulaşılabileceği ve üretimde kullanılan ithal hammaddelerin yurt içinden temini konuları hakkında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.