BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
35,4813
EURO
36,6390
ALTIN
3.077,20
BIST
9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Açık
10°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Rizelinin pastası ’Hamsikoli’

Doğu Karadeniz’in vazgeçilmezi olan Hamsikoli sofralardaki yerini yıllar geçse de hiç kaybetmiyor. Karadeniz’in pastası olarak şarkılara konu …

Rizelinin pastası ’Hamsikoli’
BurHOST

REKLAM ALANI
19.03.2022 10:11
4
A+
A-

Doğu Karadeniz’in vazgeçilmezi olan Hamsikoli sofralardaki yerini yıllar geçse de hiç kaybetmiyor.
Karadeniz’in pastası olarak şarkılara konu olan bir diğer adı Hamsili ekmek olan Hamsikoli, Karadeniz yöresine ait yıllardır tadını değiştirmeyerek günümüze kadar geldi.
Hamsikoli’nin yapılışının kolay olmasından dolayı yöre halkında neredeyse herkes bu ürünün nasıl yapılacağını biliyor. Karadeniz yöresine ait Hamsikoli bir çok yemek yarışması programlarında bile yer ediniyor.
Rize’nin yöresel yemeklerini öğrenmeye çalışıp, Hamsikoli’nin nasıl yapılacağını da kayınvalidesinden öğrenip yemeği yapmaya devam eden aşçı adayı Neslihan Köseoğlu bu yöresel besinin nasıl yapıldığını anlattı.

Köseoğlu, Hamsikoli’nin ana öğesinin adından da bilindiği gibi hamsi olduğunu belirterek “Önce hamsileri kılçıklarından tek tek çıkardım. Pazı, soğan, havuç, maydanoz, nane ve baharatları hazırladım. İlk önce pazıyı, yeşillikleri suya bastırdım. Biraz suda beklettikten sonra pazıyı ve soğanları tek tek yıkadım. Havuçları soyup kenara ayırdım. Naneyi, maydanozu güzel bir şekilde yıkayıp suda beklettikten sonra, ince ince hepsini kıydım. Bir kabın içerisine koydum. İçerisine yumurta, un, mısır unu, sıvıyağ, tuz ve baharatlar ekledim. Daha öncesinden ayıkladığım hamsiyi de içerisine katarak güzel bir şekilde yoğurdum.

REKLAM ALANI

Daha sonrasında da fırın kabını alarak güzel bir şekilde döktüm ve bıçakla kestim. İçini daha iyi kesebilmesi için daha sonrasında da ısıtılmış fırınına verdim. Sıklık olarak ay da 1 veya 2 olarak yapıyorum. Eşim ve çocuklarım da çok seviyor” şeklinde tarifini verdi.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.