BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Şehirde tarım uygulamaları yaygınlaşacak

‘Permakültür Bakış Açısıyla Kentsel Tarım Uygulamaları’ seminerinde uzmanlar geleceğin tarım uygulamalarını masaya yatırdı. Seminerde konuşan …

Şehirde tarım uygulamaları yaygınlaşacak
BurHOST

REKLAM ALANI
28.03.2022 14:11
10
A+
A-

‘Permakültür Bakış Açısıyla Kentsel Tarım Uygulamaları’ seminerinde uzmanlar geleceğin tarım uygulamalarını masaya yatırdı. Seminerde konuşan Peyzaj Mimarı ve Permakültür Tasarımcısı Dilek Yürük, “Şehirde tarım uygulamaları yaygınlaşacak” dedi.

Gıda krizi, bütün dünyada yaygınlığı artan temel problemlerden biri olma yolunda ilerliyor. Yanlış ve verimsiz tarım uygulamalarının derinleştirdiği gıda sorunu; “iyi tarım”, “sürdürülebilir tarım”, “kalıcı tarım” gibi yeni üretim modellerini ve arayışları da beraberinde getiriyor. Permakültür ise bu modelleri bir araya getirerek en etkili tarımsal modellerden biri olarak öne çıkıyor. Tarımsal üretimin daha küçük ve kendi kendine yetebilen alanlarda, sürdürülebilir bir ekosistem oluşturularak sürdürülmesini esas alan permakültürün amacı; bitki, hayvan ve insanları doğa içerisinde bir araya getirerek bakımı kolay, istikrarlı ve kendi kendine yeten üretim sahaları oluşturmak.

Peyzaj Mimarı ve Permakültür tasarımcısı Dilek Yürük’ün sunum yaptığı seminerde; küresel ısınma ve iklim değişikliğinden olumsuz etkilenen tarım sistemlerinin etkisiyle kentte tarım uygulamalarının öneminin arttığı vurgulanırken, bütüncül ve sürdürülebilir yaklaşımlarla yapılabilecek permakültür uygulamalarından örnekler verildi.

Seminer, Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve özel sektörden peyzaj mimarlarının katılımlarıyla, öğretim üyesi Doç. Dr. Buket Asilsoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Permakültür uygulamalarının tarımsal üretimde verimlilik artışı ve sürdürülebilirlik sağlamanın yanı sıra modern yerleşim yerlerinin tasarımlarını da değiştirme potansiyeli taşıdığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, permakültür uygulamaları ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi de geleceğin tarımsal üretimini şekillendirecek olan permakültür uygulamaları ile ilgili bir yandan uygulamaya dayanan bilimsel araştırmalar yaparken diğer yandan tarım üreticilerini bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalının, E-Study Box iş birliği ile çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği, ‘Permakültür Bakış Açısıyla Kentsel Tarım Uygulamaları’ semineri yoğun ilgiyle karşılandı.

Reklam

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.