BursaBursa HaberBursa HaberleriBursa PostasıBursa Son DakikaBursasporOsmangaziYıldırımNilüferBursa Hava Durumu
DOLAR
34,1151
EURO
38,1056
ALTIN
2.872,82
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
İlan Verme Sitesi
Reklam

Tarihi değirmende tahin mesaisi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde geçen yıl tarlalara ekilen susamlar çeşitli evrelerden geçtikten sonra tarihi değirmende tahine dönüştürülüyor …

Tarihi değirmende tahin mesaisi
BurHOST

REKLAM ALANI
24.03.2022 09:31
4
A+
A-

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde geçen yıl tarlalara ekilen susamlar çeşitli evrelerden geçtikten sonra tarihi değirmende tahine dönüştürülüyor.

Tamamen yerli ata tohumundan tarlalara ekilen susamlar, Ramazan ayı öncesi tahine dönüştürülerek bölgedeki vatandaşların sofralarını süslemeye başladı. Köprülü köyünde çiftçilik yapan Recep Taş (52), susamları bir gün boyunca suda beklettirip nemlenmesini sağladıklarını söyleyerek, “Daha sonra çeşitli aşamalardan geçen susamları ateş odunuyla kavurup tarihi taş değirmenlerde öğütüyoruz. Doğal ve yerli olan susamlarımız burada tahine dönüşüyor. Yaptığımız tahin bütün dünyada da eşi benzeri olmayan bir lezzette dönüşerek sofralarımızda yer alıyor” dedi.

“Yöre halkının vazgeçemediği bir lezzet”

Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, her sene ekilen susamların zahmetli süreçlerden geçtikten sonra sofralarda yer aldığını belirterek, “Tahinimizin lezzetli olmasının sebebi, organik ve taş değirmende öğütülmesinden kaynaklanıyor. Türkiye’de iddialı olup ülkenin her yerine çiftçilerimiz tarafından gönderiliyor” diye konuştu.

“Çiftçilerimizin ürettiği susamlar için sınırsız alım garantisi veriyoruz”

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise göreve başladığı günden beri çiftçiler için de çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Dutluca ve Bey mahallerimizde ekilmeyen tarlalarımız için sulama kanalları yaparak çiftçilerimize üretim yapmaları için ön ayak olduk. Ürettikleri mahsuller için Çukurca Kaymakamlığı bünyesinde oluşturduğumuz Zap markası adı altında alım garantisi verdik. Tamamen organik olan susam, çeltik, maş fasulyesi, mısır, buğday, ceviz ve incir ekmeği gibi ürünleri çiftçilerimizden alarak, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Bu anlamda hem çiftçimiz kazandı hem de organik mahsul isteyen vatandaşlarımız istedikleri ürünlere sahip oldu” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Reklam

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.